Till startsidan

Konsthantverkaren Toril Redalen

Toril Redalen kommer att vistas på Rackstadmuseet i Arvika under två perioder 2022. Hon är en konsthantverkare som huvudsakligen arbetar med lera och keramik med fokus på materialitet.

Bild på konsthantverkaren Toril Redalen

Konsthantverkaren Toril Redalen

Toril Redalen

Toril Redalen är konsthantverkare från Norge som huvudsakligen arbetar med lera och keramik. Torils arbete har sin utgångspunkt i frågor som; hur blir ett material till ett material? Är materialen det de var eller det de gör? Hon har alltid varit intresserad av materialet i sig självt, var det kommer ifrån och hur det tar sin plats. På så vis kopplas hennes arbete och konstnärliga forskning/praktik ofta till kulturhistoria och kulturgeografi.

Bild på konstverk av Toril 

BEHOLDER konstverk av Toril Redalen, en solid behållare av lokal obränd blålera med lock i tjälsten på en hylla av fibercement.

Innan jul hade Toril en vistelse på Norsk Keramisk Center, Ringebu, där hon påbörjade HARDWARE, ett verk tillverkat av keramiska partiklar från återvunnet tegel. Verket ska ställas ut fram till sommaren på centert. Toril har även varit initiativtagare, projektledare och kurator för det nordiska hantverksprojektet HUNGER, som en del av Nordiska kulturfondens HANDMADE- satsning (2016-2019).

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?