Till startsidan

Konstnären Sarka Zahalkova

Sarka Zahalkova kommer att vistas på Rackstadmuseet i Arvika under två perioder 2022. Hennes hennes praktik utgår ofta från ett deltagarbaserat arbete i det offentliga rummet.

Bild på konstnären Sarka Zahalkova

Konstnären Sarka Zahalkova

Sarka Zahalkova

Sarka Zahalkova är konstnär, kurator, projektledare och aktivist från Tjeckien. Hon arbetar bland annat med teman som minne, offentligt rum och rumsliga berättelser. Hennes praktik omfattar teckning, tidsbaserad media, installationer, ljudkonst och samhällsorienterade deltagarbaserade projekt.

Arbetet kan vara medvetet lyssnande, fält- och stadsinspelning, promenader och vandring som blir till en specifik form av kontakt mellan mig och den specifika platsen. Det har alltid varit en viktig metod, mestadels för att fånga ett ögonblick, det intuitiva det är viktigt för hennes kreativa arbete.

Bild på människor med hörlurar i stadsmiljö.

Bild från en workshop av Sarka Zahalkova

I sitt arbete fokuserar Sarka på det offentliga rummet som en social betydelse för en specifik offentlig diskurs. Hon forskar om konstnärers roll som aktiva förmedlare av positiva förändringar, såväl som kommunikationsprinciper på olika nivåer. Sarka är intresserad av akustisk ekologi, kollektivt icke-hierarkiskt arbete baserat på samarbete över discipliner, social/miljömässig påverkan/aspekter som en del av hennes konstnärliga arbete.

Läs mer om Sarka

Om Sarka Zahlkova (160cm.me)

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?