Till startsidan

Digita infrastruktur

Digital infrastruktur är en förutsättning för digitalisering som i sin tur kan bidra till en tillgänglig region, hållbar livskvalitet och attraktiva livsmiljöer. En individ, ett företag, en kommun eller en region som inte följer med när samhället digitaliseras tappar i utvecklingsförmåga.

Var vi än befinner oss och oavsett situation förväntar vi oss tillgång till det digitala samhället. Det är också en förutsättning för det värmländska näringslivet. Det medför att digitalisering och digital infrastruktur får en allt större betydelse i det regionala utvecklingsansvaret.

Region Värmland arbetar för att samla många olika aktörer, som kommuner, nätägare och fiberföreningar, för att tillsammans utveckla den digitala infrastrukturen i Värmland. Det handlar dels om att hitta möjligheter till finansiering men också om att påverka nationella och internationella aktörer i en riktning som gynnar Värmland. Framför allt handlar det om att göra. Utan gemensamma krafter och aktivt arbete riskerar Värmland att halka efter i utvecklingen.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?